Keresés
Close this search box.

A Női-Férfi kapcsolatok viszonya alakítja az életet.

A szex, a szerelem a legerősebb mozgatórugója létezésünknek. Egy Nő vagy Férfi kegyeiért, egy szerelemért mindenre képesek vagyunk. Még háborúk is kirobbantak emiatt. Nem csoda, hogy a jóslás, a jövendölés leggyakrabban feltett kérdései ebben a témakörben jelennek meg. De ma már egyre gyakoribb, hogy párunk mellett a szülői kapcsolatok viszontagságaira is szeretnénk választ kapni.

A kínai asztrológia kifejezetten alkalmas arra, hogy a szimbólum rendszerén keresztül bepillantást engedjen a bennünk levő energiák és a környezetünk energiája viszonylatában.  Mivel az állatjegyek és az elemek alapján meghatározható, hogy mely társulások harmonizálnak egymással, és melyek esetén lehetnek/lesznek kihívások.

A kínai tudományt minden területén behálózza az elemek egymáshoz viszonyított helyzete.

Ha egyensúlyban vagyunk (magunkban és a külvilággal együtt) akkor az elemek táplálják egymást. Például a víz táplája a fát. De sajnos károkat is okozhatnak egymásnak. Maradva a fa-víz metaforánál a fa elszívja, kiapaszthatja a vizet. Mint mondtam az elemek rendszere a legfontosabb, de az állatövek is nagyon beszédesek, ha ismerjük a rejtett és a látható tulajdonságaikat. Szeretném leszögezni, hogy vonatkoztassunk el a hétköznapi értelemben vett állatoktól és elemektől.

Az elemek segítenek megérteni és elemezni, hogy milyen dinamikák és kölcsönhatások alakulhatnak ki két ember között. Az alábbiakban összefoglalom az elemek jellemzőit:

Fém elem (金 – Jīn): A fém elem erősíti a kapcsolat stabilitását, megbízhatóságát és szilárdságát. A fém elem jelenléte segíthet a párkapcsolatban a kötődés, az elkötelezettség és a hosszú távú kapcsolat kialakításában.

Fa elem (木 – Mù): A fa elem segít a kapcsolat növekedésében, fejlődésében és megújulásában. A fa elem jelenléte támogatja a kreativitást, az újítást és a rugalmasságot a párkapcsolatban.

Tűz elem (火 – Huǒ): A tűz elem szenvedélyt, életenergiát és intenzitást hozhat a kapcsolatba. A tűz elem jelenléte segíthet a romantikában, a szenvedélyben és az érzelmi mélységekben.

Föld elem (土 – Tǔ): A föld elem stabilizáló hatással lehet a kapcsolatra. A föld elem jelenléte segíthet a biztonság, a megbízhatóság és az egyensúly megteremtésében a párkapcsolatban.

Víz elem (水 – Shuǐ): A víz elem folyékony, áramló és intuitív energiával rendelkezik. A víz elem jelenléte segíthet a kapcsolatban az érzelmi mélység, az intuíció és a kommunikáció fejlesztésében.

Fontos megjegyezni, hogy az elemek kombinációja és kölcsönhatása határozza meg a párkapcsolat energiáját és jellemzőit. Egyensúlyt és harmóniát kell teremteni az elemek között, hogy egy egészséges és kiegyensúlyozott kapcsolat alakuljon ki. Például a túlzott tűz elem jelenléte a túlzott szenvedélyhez és konfliktusokhoz vezethet, míg a túlzott víz elem túlzott érzékenységet és elbizonytalanodást eredményezhet.

Az elemek jellemzői és hatásai a párkapcsolatokban segíthetnek az embereknek megérteni a kapcsolat dinamikáját, erősségeit és kihívásait. Az elemek segíthetnek az egyensúly fenntartásában és a kapcsolat fejlődésében. Minden párkapcsolat egyedi, és a kínai asztrológiai elemek csak egy aspektusát jelentik a kapcsolatok komplexitásának.

A teljesség igénye nélkül nézzük az elemek kapcsolatát.

Tápláló: a fa élteti a tüzet, a tűz földet hoz létre, a földben keletkezik a fém, a fém táplálja a vizet, a víz öntözi a fát. Ezt a tápláló ciklust szokták anya-gyermek kapcsolatnak is nevezni. Hiszen az anya táplálja a gyermekét.

Romboló: a víz eloltja a tüzet, a tűz olvasztja a fémet, a fém rongálja a fát, a fa kiszárítja a földet, a föld gyengíti a vizet.

Azért ezek igen beszédesek. Természetesen ezek csak lehetőségek de jó, ha tisztában vagyunk vele. Egy fa-víz kapcsolatban könnyen előfordulhat, hogy az egyik nagyon jól érzi magát, mert tápláva van a másik viszont a folyamatos adás miatt teljesen kimerül.

Nem kötelező, hogy így lesz, de benne van a kapcsolatban!!!!

Az alábbiakban összefoglalom néhány állatjegy párosítás jellemzőit:

Patkány: A patkány általában jól kijön a Bivallyal, a Majommal és a Sárkánnyal. Együttműködő, energikus és kalandvágyó kapcsolatokat alakíthat ki velük.

Bivaly: A bivaly harmonizál a Patkánnyal, a Kígyóval és a Kakassal. Ők képesek kiegyensúlyozott, biztonságos és megbízható kapcsolatokat kialakítani.

Tigris: A tigris jól kijön a Kutyával, a Lóval és a Sárkánnyal. Ezek az állatjegyek képesek kihívásokat és izgalmakat hozni az életükbe.

Nyúl: A nyúl jól illeszkedik a Kecskével és a Disznóval. Ezek a párosítások általában harmóniát, szeretetet és érzelmi mélységet hoznak magukkal.

Sárkány: A sárkány jól működik a Patkánnyal, a Kígyóval és a Majommal. Ezek az állatjegyek izgalmas és inspiráló kapcsolatokat hozhatnak.

Kígyó: A kígyó harmonizál a Bivallyal, a Kakassal és a Disznóval. Ők képesek intenzív és mély kapcsolatokat kialakítani.

: A ló jól kijön a Tigrissel, a Kecskével és a Kígyóval. Ezek az állatjegyek izgalmat és szenvedélyt hozhatnak az életükbe.

Kecske: A kecske jól működik a Nyúllal, a Disznóval és a Lóval. Ezek a párosítások általában harmonikus, megértő és empátiás kapcsolatokat hoznak.

Majom: A majom harmonizál a Patkánnyal, a Sárkánnyal és a Kígyóval. Ezek a párosítások izgalmas és kreatív kapcsolatokat hozhatnak.

Kakas: A kakas jól kijön a Bivallyal, a Sárkánnyal és a Kígyóval. Ezek az állatjegyek segíthetnek a kakasnak lendületes és érdekes kapcsolatokat kialakítani.

Kutya: A kutya harmonizál a Tigrissel, a Nyúllal és a Lóval. Ezek a párosítások általában hűséget, stabilitást és megbízhatóságot hoznak.

Disznó: A disznó jól működik a Bivallyal, a Kecskével és a Nyúllal. Ezek a párosítások általában mély érzelmi kapcsolatokat hoznak.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a párosítások általános jellegűek, és minden kapcsolat teljesen egyedi. Az egyének személyisége és az élet más aspektusai is befolyásolják a kapcsolatokat. A kínai asztrológiai párosítások azonban adhatnak egy kezdő iránymutatást a párkapcsolatok terén, és segíthetnek megérteni a különböző állatjegyek közötti dinamikát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük